Skip to main content

Acupunctuur

Acupunctuur is één van de vijf pijlers van de Traditionele Chinese geneeskunde. (de andere zijn: TuiNa, Qi Gong, kruiden en voeding)

Door het inbrengen van zeer dunne, steriele naalden op welbepaalde energetische punten wordt getracht om het verloop van “levensenergie” of Qi in het lichaam zo vloeiend mogelijk te maken.
In China wordt algemeen aangenomen dat een vloeiende Qi staat voor gezondheid. Een verstoorde Qi veroorzaakt ziekte en/of pijn.
Door het lichaam weer in balans te brengen kan Qi weer stromen en kunnen kwalen verbeteren en pijn aanzienlijk verminderen.
Zowel lokale als distale behandeling is met acupunctuur mogelijk. Distaal betekent dat een energetisch corresponderend punt op zo groot mogelijke afstand van het aangedane lichaamsdeel behandeld wordt. Zo kunnen gevoelige plekken of open wonden behandeld worden zonder ermee in contact te komen.

Even op een rijtje:
Acupunctuur kan:

Pijn reduceren.
De bloedsomloop verbeteren.
Spieren ontspannen.
Ontstekingen verminderen.
Autonome functies normaliseren.

Regeneratie van weefsels bevorderen.

Genezing bevorderen.
Homeostase herstellen.

Acupunctuur kan helpen bij:
Musculosceletale problemen. (tenniselleboog e.d.)
Sportletsels.
Ontstekingen.
Hoofdpijn en migraine.
Mentale onrust.
Spijsverteringsproblemen.
Insomnia.
Enz………….

Enkele voordelen van acupunctuur:
Korte therapieduur.
Dikwijls onmiddellijk resultaat.
Meestal nagenoeg pijnloos (wel “Qi” gevoel).
Geen bijwerkingen.
Minder medicatie nodig.
Goed te combineren met andere geneeswijzen.

 

Bedenk dat al onze behandelingen en therapieën complementair zijn aan de Westerse geneeskunde en in België nog niet zijn opgenomen in het terugbetalingsplan. In Nederland is terugbetaling van acupunctuur wél mogelijk. Raadpleeg je zorgverzekeraar!

 

Maak nu je afspraak in Maastricht